Aone Nutrition - Nahrungsergänzung mit Qualität und Funktionalität

Die Nahrungsergänzungsmitteln auf dem Markt weisen große qualitative Unterschiede auf. Eine regelmäßige Kontrolle durch Überwachungsbehörden, wie dem Amt für Hygiene und öffentliche Gesundheit, sichert Aone Nutritions Qualität. Die Produktion der Nahrungsergänzungsmittel erfolgt gemäß den strengen ISO-Richtlinien („Certificate of Quality Management System Lloyds Register Quality Assurance ISO: 9001:2000, BS EN ISO 9001:2000, DIN EN ISO 9001:2000, STN EN ISO 9001:2001. Certificate No. PRA 0006810“).

Aone Nutrition weist ein qualifiziertes Forschungsteam auf, das an der Entwicklung neuer Produkte und an der Optimierung der Funktionalität arbeitet. Oftmals kommt es nicht nur auf die einzelnen Substanzen an, sondern auch auf die Vitalstoffkombination.

 

"Wenn die Substanzen nicht die richtige Qualität aufweisen und nicht in der richtigen chemischen Form vorliegen, kann der Körper nichts damit anfangen. Deshalb achten wir, das Entwicklungsteam von Aone Nutrition, darauf, dass jeder unserer Inhaltsstoffe optimal verwertet werden kann. Es ist ein bemerkenswerter Unterschied, von dem sich jeder Sportler selbst überzeugen kann", meint der Entwicklungschef Dr. Jan Cully.

 

Aone Nutrition überzeugt mit auf den menschlichen Körper abgestimmten Kombinationen hinsichtlich Wirkung und Bioverfügbarkeit.  Aone Nutrition - Nahrungsergänzungsmittel enthalten sorgfältig aufeinander abgestimmte Inhaltsstoffe, deren gesundheitsfördernde Wirkung oftmals nur in der spezifisch ausgeklügelten Kombination voll zum Tragen kommt. Aone Nutritions Nahrungssupplementierung ist mit speziellen Mineralstoffen und Vitaminen angereichert, die eine optimale Wirkung und eine Erhöhung der Bioverfügbarkeit garantieren. Nahrungsergänzungsmittel von Aone Nutrition enthalten ausschließlich Substanzen, deren Gesundheitswert in wissenschaftlichen Studien untersucht wurde.

 

AONE NUTRITION - FACTS

 „Wir starteten die Entwicklung und Produktion unter dem Namen AONE Nutrition vor sechs Jahren und die Gründe dafür waren geradezu simpel: Einerseits haben unsere heranwachsenden Kinder damit angefangen intensiv Sport zu betreiben und verschiedene Nahrungsergänzungsmittel unterschiedlicher Hersteller mit nach Hause zu bringen, deren Einnahme wir ihnen schlichtweg ausreden mussten, denn es handelte sich um Supplemente, deren Mischungen (bestehend aus Substanzen, die in der vorliegenden Form oft gar nicht für den menschlichen Körper verfügbar waren) nicht optimal auf den Sportler abgestimmt waren, andererseits benötigten unsere Eltern mit der Zeit immer mehr effektive Nahrungsergänzungsmittel, um ihre Vitaliät, Mobilität und ihren Stoffwechsel aufrecht zu erhalten…“, erklären Dr. Jan und Dr. Zuzana Cully.

Dr. Jan Cully – company owner and research manager

... after completing his studies of food chemistry at Faculty of Chemical and Food Technology of Slovak Technical University (SVŠT), Bratislava, he continued in the studies and development of Human Myeloperoxidase at Institute of Physiology and Chemistry of “Westfälische Wilhelms-Universität Münster”, Germany. After defending his dissertation in 1987, he was employed in development department of SKW Trostberg (later Degussa). Successful speculative projects in the nutrition field (e.g. technology for cholesterol removal from eggs) and super critical extraction of natural substances had resulted in more than 30 European and American patents (e.g. Patent title: Method for producing a coenzyme Q10/.gamma.-cyclodextrin complex, or Patent Title: Process for separating beta-cyclodextrin from egg yolk, etc.), and in his quick promotion to leading positions in the company. In 1990, as the youngest authorized agent in the Bavarian chemical industry, he led a development team in SKW dealing with isolation of natural substances for nutrition and pharmacy.

During this period, SKW became the first company supplying creatine for sport nutrition. At the same time, SKW under the leadership of Dr. Cully started to produce antibiotics Vancomycin, Nistatin and Tiostrepton in a new-built plant in Budapest, Hungary. After ten years of working for SKW, Dr. Cully accepted an offer from the company Wacker AG and he became manager of biotechnological division for Europe. Quick introduction of cystein produced by fermentation into the market is included into his merits. At this time, Dr. Cully started also a close co-operation with the company Essentia belonging to his wife and producing mainly protein hydrolysates for nutrition applications. In the end of the year 2000, Dr. Cully left the company Wacker and started to focus on development of the company Essentia. Essentia, originally a manufacturer of special materials for nutrition supplement, started to transfer to the manufacturer of nutrition supplements after his joining the company. At present, the company with more than 150 products and strong technological background belongs among desired manufacturers for many renowned European brands. Nowadays, Essentia manufactures products for 27 renowned companies.

 

Dr. Ing. Zuzana Cully – company owner and production manager

... after completing her studies of chemistry at Faculty of Chemical and Food Technology of Slovak Technical University (SVŠT), Bratislava, she continued in the studies and development of extracellular matrix at Institute of Physiology and Chemistry of “Westfälische Wilhelms-Universität Münster”, Germany. After defending her dissertation in 1987 “High-molecular Chondroitinsulphat of Cultivated Fibroblasts” at Münster, she was invited to Max Planck Institute in Martinsried near Munich, where she continued in research of extracellular matrix. In 1995, Dr. Zuzana Cully established a production company Essentia and started to produce desolanised hydrolysate of potato protein for special nutrition according to her own technology.

Since 2006, the company Essentia has been the owner of „Certificate of Quality Management System Lloyds Register Quality Assurance ISO: 9001:2000, BS EN ISO 9001:2000, DIN EN ISO 9001:2000, STN EN ISO 9001:2001. Certificate No. PRA 0006810“.